امید محدث مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در گفتگو با خبرنگار مهر، درخصوص بودجهای که برای بخش جوانان در سال آینده درنظر گرفته شده است، گفت: بودجهای که در وزارت ورزش برای بخش جوانان در سال ۹۸ تعیین شده حدود ۹۰ میلیارد تومان است که در سال پیش نزدیک به ۶۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده بود.
محدث عنوان کرد: البته این بودجه بیشتر برای حوزه وزارت ورزش در ستاد و شهرستانها است و برای تمام موضوعات حوزه جوانان نیست.
وی یکی از بزرگترین مشکلات در حوزه جوانان را پراکنده بودن بودجه در دستگاههای مختلف و عدم تجمیع آن دانست و تصریح کرد: اگر متولی امور جوانان در کشور وزارت ورزش و جوانان است، پس باید تمام بودجههایی که در دستگاههای دیگر به بخش جوانان داده میشود، به وزارت ورزش اختصاص یابد.
محدث با بیان اینکه هنوز مشخص نیست که چه میزان از بودجه تعیین شده به ما داده شود، اظهار امیدواری کرد: اما امیدواریم بیش از ۶۰ درصد از این ۹۰ میلیارد تومان به ما تخصیص یابد تا بتوانیم به اهداف تعیین شده در وزارت خانه دست یابیم.
مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره بر اینکه بخشی از این بودجه در حوزه اشتغال زایی جوانان مصرف خواهد شد، اظهار داشت: به علاوه دو عنوان برنامه جدید در بودجه سال آینده گنجانده شده که شامل بحث خانههای جوانان و تولیدات و اثرات فرهنگی جوانان است که پیشتر در ساختار بودجه دیده نشده بود؛ موضوع تولیدات و اثرات فرهنگی جوانان نیز برای حمایت از تولیدات این نسل است.
وی توضیح داد: باقی بودجه نیز در دیگر حوزهها که در گذشته نیز در بودجه وجود داشت صرف خواهد شد. موضوعاتی ازجمله ازدواج، اشتغال، ستادهای ساماندهی و برگزاری جلسات ستاد ساماندهی نیز از دیگر مواردی است که برای آن بودجه درنظر گرفته شده است.
محدث درباره خانه جوانان نیز توضیح داد: وزارت ورزش در هر استان یک خانه جوانان تأسیس کرد که جوانان در آن محیط به آموزشهای مختلف و فعالیتهای داوطلبانه میپرداختند و و در واقع محلی تجمع جوانان بود. اما برخی مشکلات هزینهای در مدیریت آنها وجود داشت اما در بودجه امسال برای آن اعتبار مستقل در نظر گرفته شده و امیدواریم شاهد گسترش آنها باشیم.
مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درخصوص افزایش ۳۰ میلیاردی بودجه سال آینده در حوزه جوانان نیز عنوان کرد: این افزایش بودجه مربوط به تمامی بخشها از جمله ازدواج اشتغال، ستادهای ساماندهی، تأسیس خانههای جوانان و غیره است و به بخش خاصی تعلق ندارد؛ امیدواریم حداقل با تخصیص بیش از ۶۰ درصد بودجه، شاهد افزایش اعتبارات در تمام زیر مجموعهها باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بودجه تخصیص داده شده به بخش جوانان کافی است و میتواند پاسخگوی نیازهای این حوزه باشد، خاطرنشان کرد: متأسفانه این بودجه پاسخگوی موضوعات و نیازهای جوانان در سطح کشور نیست چراکه حتی با وجود افزایش بودجه، به طور سرانه برای هر جوان تنها حدود ۶ هزار تومان میتوانیم هزینه کنیم که رقم مناسبی نیست.
مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه با وجود کمبود بودجه اما در دو سال گذشته بهره وری مناسبی در وزارت ورزش و جوانان داشته ایم، ابراز داشت: باوجود کافی نبودن بودجه در این حوزه اما معاونت جوانان وزارت ورزش در بسیاری از موضوعات هزینههای خود را کاهش داده و بهره وری مطلوبی داشته است. به عنوان مثال در هفته جوان ۱۱ هزار برنامه در سراسر کشور داشتیم که با مبلغی حدود ۶ یا ۷ میلیارد تومان اجرا شد.
وی افزود: راهاندازی شبکههای تخصصی در حوزه سمنها و مجامع ملی که در شیراز و کرمان برگزار شد نیز از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه جوانان است که هم با کاهش هزینه بسیار روبرو بوده و با اعتبارات خود سمنها انجام شده است.
نظر شما